Hoe word je een goed administratief medewerker?

In vrijwel ieder bedrijf werkt iemand om de administratie bij te houden. Er is dan ook altijd wel vraag naar mensen die dit werk willen doen. Lijkt het werk je ook aantrekkelijk? Lees dan eerst eens goed wat het allemaal inhoudt en hoe je administratief medewerker worden kunt.

Taken van een administratief medewerker

Het werk van een administratief medewerker is geen enkele dag hetzelfde. Je doet uiteenlopende taken waarbij je kunt denken aan handelingen die je uitvoert aan de receptie van een bedrijf. In die functie beantwoord je mailtjes en telefoontjes van klanten en sta je ze ook persoonlijk te woord. Het kan ook zijn dat je administratieve functie meer neigt naar secretarieel werk. In dat geval neem je je werkgever tal van taken uit handen door bijvoorbeeld zijn agenda bij te houden, notulen te maken en verslagen te schrijven. Een administratief medewerker komt ook regelmatig in aanraking met de boekhoudkundige kant van een bedrijf. Je kunt kiezen voor een specialisatie op het gebied van administratief werk maar als je van alle markten thuis bent is het makkelijker een leuke baan te vinden omdat je een allround kracht bent.

Volg eerst een goede opleiding

Voordat je gaat werken volg je het beste eerst een goede opleiding tot administratief medewerker. Met een gedegen opleiding en een diploma op zak kom je beter aan het werk omdat werkgevers graag personeel hebben dat weet waar ze mee bezig zijn en kennis van zaken hebben die ze hebben opgedaan tijdens de opleiding. In vacatures wordt dan ook veel gevraagd naar specifieke administratieve opleidingen. Lijkt het je wat? Zoek dan eerst een opleiding uit zodat je daarna een leuke en afwisselende baan kunt krijgen. Opleidingen kun je op tal van plaatsen volgen dus neem een kijkje op internet en zoek iets uit dat je aanstaat.