Maak indruk met een net en schoon bedrijf

Als jouw bedrijf niet goed schoon is, omdat er bijvoorbeeld spinnenwebben te zien zijn in de hoeken of stof en vuil op de grond, dan zal dit direct een negatieve indruk achterlaten bij klanten, bezoekers, sollicitanten en medewerkers. Jouw kantoor is je visitekaartje en om niet direct met een achterstand aan de onderhandelingen te beginnen dient dit er verzorgd en net uit te zien. Een potentiele klant zal zich onbewust al positiever voelen als hij of zij bij binnenkomst wordt gegroet door een frisse geur, schone vloeren en stofvrije oppervlakten. Daarom is het nooit weggegooid geld om een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren.

Algemene schoonmaaktaken

Natuurlijk is het ene pand het andere niet en laat jij je bedrijfspand schoonmaken Eindhoven, dan heb je waarschijnlijk hele andere wensen dan een andere bedrijf eigenaar. Je kunt daarom je algemene schoonmaaktaken vooraf bespreken met het schoonmaakbedrijf en de nadruk laten leggen op onderdelen die voor jou belangrijk zijn. Dit betreft de mate van aanwezigheid waar je naar op zoek bent, de taken die je wilt dat ze uitvoeren en eventuele extra werkzaamheden waarvoor je ze wilt gaan gebruiken. Een goed schoonmaakbedrijf erkent dit en zal in overleg met jou kijken of je wensen realiseerbaar, verstandig en realistisch zijn.

Andere taken

Het is vaak ook mogelijk om een schoonmaakbedrijf in te huren voor een aantal andere taken. Denk hierbij aan het onderhouden van je terrein en tuin, het reinigen van je gevel, het verwijderen van graffiti, het beheren van het gebouw, kleine schilderwerken en ook kantinediensten. Door al deze taken bij één en hetzelfde bedrijf neer te leggen zorg je ervoor dat het altijd duidelijk is waar de verantwoordelijkheid ligt en heb je aan één contactpersoon genoeg. Een goed schoonmaakbedrijf kan je dus een geruster gevoel geven door je een groot aantal taken uit handen te nemen.