Merkregisteren: Hoe doet u dat?

Wilt u nou u merkregistreren maar vraagt u af of dit wel voordelen met zich mee brengt, of dit gezien de kosten voordelig is en of het niet te veel moeite is? Hier komen wij in dit artikel op terug. Zo weet u na het lezen hiervan precies wat u allemaal moet doen voor merkregisteren. Allereerst is het belangrijk om te weten voor uzelf waarom merkregisteren noodzakelijk is. U beschermt hiermee in feite uw merk. Een merk bevat alle aspecten van uw organisatie en dit wilt u natuurlijk beschermd hebben en dit op papier hebben staan. Zonder merk registratie heeft u geen merkrechten en kunnen dus al uw diensten gekopieerd worden zonder dat dit strafbaar is. Dit wilt u te allen tijde verkomen.

Stappen van merkregisteren

Als u kiest voor merkregisteren zijn er meerdere stappen die u moet nemen. De eerste stap waarover u na moet denken is of u het zelf doet of laat doen. Beide brengen verschillende voor en nadelen met zich mee, lees u goed hierover in. Daarna kijkt u of het merk ├╝berhaupt nog beschikbaar is. Vervolgens kiest u de juiste klassen, registreert u meerdere tekens, bepaalt u voor welk gebied u uw merk wilt registeren en ten slotte stuurt u het registratieformulier op en is het afwachten tot het goed gekeurd wordt.

Voordelen

Merkregisteren brengt meerdere voordelen met zich mee. De belangrijkste hebben wij in de eerste alinea al vernoemd. Dat is dat uw merk te allen tijde beschermt is en deze dus niet gekopieerd kan worden. U kunt dus altijd optreden tegen copycats mocht dit het geval zijn. Wat ook zeer aantrekkelijk is bij merkregisteren is dat het interessant wordt voor investeerders om geld te steken in uw merk. Deze zien dat uw merk beschermd is en maakt het voor hun weer aantrekkelijker om erin te stappen.