Optimaliseer je bedrijf

Ieder bedrijf wil natuurlijk zo optimaal mogelijk werken. Om dit te kunnen bewerkstelligen dien je daarvoor sommige processen regelmatig aan te passen. Procesoptimalisatie kan per bedrijf verschillen maar je kunt er wel eerst een cursus voor volgen zodat je weet hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kies voor lean prodution

Kies voor een cursus van Kenteq waarin procesoptimalisatie behandeld wordt. Je leert aan de hand van theorie hoe je deze het beste kunt implementeren in de praktijk. Als je kiest voor een dergelijke cursus kun je bij Kenteq een keuze maken uit drie verschillende opleidingen. De eerste cursus betreft lean production. Door middel van oefeningen en rollenspelen leer je hoe de processen binnen een bedrijf zo optimaal mogelijk kunnen verlopen.

Value stream mapping

Een tweede keuze die gemaakt kan worden is voor de cursus value stream mapping. Ook in deze cursus leer je in de praktijk hoe je het beste verspilling tegen kunt gaan in het proces van order tot levering van een bestelling. Voor beide cursussen geldt dat deze alleen incompany gegeven worden. Op deze manier worden de deelnemers er meteen bij betrokken en kunnen ze de theorie en oplossingen toepassen op de specifieke producten en situatie in het bedrijf waar ze werken. Dit werkt motiverend en levert ook nog eens rendement op.

Training voor werkvoorbereiders

De laatste cursus op het gebied van procesoptimalisatie is die voor werkvoorbereider. In deze cursus leer je hoe je op de best mogelijke manier een productieproces maar ook andere processen die zich in een bedrijf voordoen kunt voorbereiden. Door een goede voorbereiding toe te passen worden de processen in een bedrijf minder onderhevig aan fouten en kunnen ze sneller verlopen. Op die manier maak jij het als werkvoorbereider beter voor zowel de mensen op de werkvloer als voor de klanten.