Wat is ergonomisch werken?

We kunnen ergonomie onderscheiden in drie verschillende categorie├źn: fysiek, cognitief en organisatorisch. De meest voorkomende is fysiek. Dit type ergonomie staat voor een werkomgeving die zo is ingericht dat werknemers hier ergonomisch kunnen werken. Wanneer u aan de slag wilt gaan met ergonomisch werken komt hier heel wat bij kijken op een positieve manier. Wilt u weten waar u rekening mee moet houden als u met ergonomisch werken aan de slag gaat en wat de voordelen zijn? Op deze pagina geven we u alle informatie! Lees dus snel verder.

Welke behoefte is er binnen uw bedrijf?

Ergonomisch werken begint bij een bepaalde visie. De organisatie moet namelijk wel het beste voor zijn/haar werknemers over hebben. Daarom is het verstandig om eens samen met een expert te brainstormen over de mogelijkheden. Wat zijn bijvoorbeeld de plekken waar er nog veel verbeterd kan worden in uw kantoor? En nemen de werknemers wel de juiste houding aan wanneer ze aan het werk zijn? Dit zijn allemaal aspecten die worden bekeken wanneer een organisatie de nadruk wil gaan leggen op ergonomisch werken. Er zijn gelukkig genoeg hulpmiddelen die u kunnen helpen met ergonomisch werken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een monitorarmen en de juiste bureaustoelen. Daarnaast helpen bijvoorbeeld planten ook mee aan ergonomisch werken. Doordat planten voor meer zuurstof zorgen, kan de werkomgeving voor werknemers verbeteren.

Ga in gesprek met een expert!

Wilt u aan de slag met ergonomisch werken? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Begin daarom eens met het in kaart brengen van de sterke en zwakke punten in een bedrijf. Daarna kunt u gaan kijken waar de eventuele verbeteringen mogelijk zijn. Heeft u een duidelijk beeld van de behoeften binnen uw bedrijf? Dan kunt u eens in gesprek gaan met een ergonomie-expert. Daarbij is de investering in ergonomische producten het meer dan waard, het ziekteverzuim wordt hiermee teruggedrongen. Daarbij zullen uw medewerkers zich vitaler gaan voelen!