Wilt u een puincontainer huren?

Wanneer je gaat verbouwen, moet er vaak ook het een en ander gesloopt worden. Maar waar laat je al dit afval nu? Vaak past het niet in de grijze container, dus dan moet je het ergens anders kwijt. Huur daarom een puincontainer!

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn verschillende soorten en maten puincontainers. Het is altijd slim om eerst na te gaan hoeveel afval je hebt voordat je een container bestelt. Een puincontainer kan je over het algemeen vinden voor verschillende maten van inhoud. Deze containers zijn open aan de bovenkant, waardoor je het afval er gemakkelijk en snel in kan gooien.

Wanneer je niet zo heel veel afval hebt, maar het toch kwijt wil op een milieuvriendelijke manier dan is er ook nog de mogelijkheid om een handybag aan te schaffen. Dit is een zak waar het afval in kan, deze wordt bij u geleverd en opgehaald. Deze zak heeft een inhoud van een kubieke meter. Het is heel simpel, wanneer de zak vol is, knoopt u hem dicht en belt het nummer wat op het label staat. Deze handybag puinafval is niet overal te verkrijgen dus het is goed om dit van tevoren uit te zoeken.

Wat mag er allemaal in een puincontainer?

Een puincontainer is vooral bedoeld voor materiaal zoals; tegels, beton, baksteen en schoon grind. Alle steenachtige materialen die vrijkomen bij bouw- en sloopwerkzaamheden mogen in de puincontainer.

Wat mag er niet in een puincontainer?

Er zijn ook een aantal soorten materiaal die niet in een puincontainer mogen. Dit zijn materialen zoals; gipsproducten, puin met roet en asbest, stukwerkpuin, gasbeton, afvalt beton, kalkzandsteen en het mag niet meer zijn dan een zandpercentage van 5%. Het is daarnaast ook niet de bedoeling dat er andere materialen in de puincontainer gaan, dan materialen van steen.